Terugblik Event

Overheid & Integratie kennissessie

Donderdag 23 september 2021

Tijdens de Overheid & Integratie kennissessie delen we ideeën en wisselen ervaringen uit over relevante thema’s binnen de Lokale (gemeenten, waterschappen, provincies) -en Rijksoverheid.

Afgelopen donderdag hielden wij een kennissessie met als thema de beweging van on-premises ESB-oplossingen naar Managed Integrations.

Overheidsorganisaties krijgen steeds meer te maken met een hybride cloudarchitectuur nu zij in toenemende mate gebruik maken van SaaS-applicaties en cloud-native ontwikkelingen in combinatie met hun on-premises systemen. Dat resulteert in nieuwe uitdagingen rond koppelvlakken, beschikbaarheid en beveiliging.

Tijdens deze (digitaal) drukbezochte Overheid & Integratie Kennissessie bespraken Erik van Hilten en Magdalena Ousema-Thenu  met Peter van Meerendonk, Enterprise Architect bij BVO Rijn en Braassem de ontwikkeling vanuit traditionele oplossingen tot complete integratie-outsourcing. Bert van Lith, teamlead ICT bij gemeente Rijswijk lichtte samen met Rob Barendse Technisch projectleider bij gemeente Rijswijk toe hoe gemeente Rijswijk zich ontwikkelt tot regie-organisatie.

Vragen en antwoorden

Tijdens deze editie van de overheid & integratie kennissessie vonden er live vraaggesprekken plaats tussen gemeenten en de gastheer -en gastvrouw van Enable U. Deelnemers kregen hiernaast de kans om vragen te stellen via de chat en zo bij te dragen aan het gesprek. Alle vragen en antwoorden vindt u terug in dit overzicht.

Wij hebben het ervaren als een zeer inspirerende sessie. Mocht u de kennissessie terug willen kijken, dan kan dit via onderstaande formulier.

Opname bekijken

Van ESB naar Managed Integrations

Peter van Meerendonk | BVO Rijn en Braassem besprak de ontwikkeling vanuit traditionele oplossingen tot complete integratie-outsourcing. Bert van Lith en Rob Barendse | gemeente Rijswijk  lichtten samen toe hoe gemeente Rijswijk zich ontwikkelt tot regie-organisatie.

"*" geeft vereiste velden aan

Met het verzenden van het formulier ga ik akkoord met het inzamelen van mijn naam, emailadres en eventueel telefoonnummer conform het Privacybeleid van Enable U.
Hidden
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.