Terugblik Event

Overheid & Integratie Kennissessie

24 maart 2022

Over Overheid & Integratie kennissessies

Tijdens Overheid & Integratie kennissessies delen we ideeën en wisselen ervaringen uit over relevante thema’s binnen de Lokale (gemeenten, waterschappen, provincies) -en Rijksoverheid.

Donderdag 24 maart hielden wij een kennissessie met als thema Gebeurtenis Georiënteerd Werken.

De overheid gaat efficiënter werken door processen meer te automatiseren en deze ook te laten reageren op ‘gebeurtenissen’. 

Deze gebeurtenissen kunnen verschillende gedaantes aannemen en overal vandaan komen. Om een efficiënte dienstverlening te faciliteren is het zaak te werken met gebeurtenissen in het geschikte formaat en op het moment dat u dat wenst. Daar is kennis voor nodig, maar ook technologie die toegespitst is op de unieke wensen en eisen van de overheid.

Tijdens deze digitale Overheid & Integratie Kennissessie nam Karl de Boer Product Manager Enable U, de bezoekers mee in Gebeurtenis Georiënteerd werken in relatie tot Common Ground.
Eddy van den Berg Functioneel Beheerder Gemeente Hilversum, vertelde over zijn ervaringen tijdens de transitie van zijn gemeente naar gebeurtenis gedreven notificeren. Jascha Gregorowitsch CTO Enable U, gaf een update over DSO en Common Ground.

Wij vonden deze Overheid & Integratie Kennissessie erg inspirerend. U kunt de sessie hieronder terugkijken.

Opname

Gebeurtenis georiënteerd werken, hoe werkt dat?

Karl de Boer Enable U, Eddy van den Berg Gemeente Hilversum en Jascha Gregorowitsch Enable U vertelden over Gebeurtenis Georiënteerd Werken en de relatie met Common Ground.

Bekijk de opname van het event (65 min).