Enable U is in 2005 opgericht als specialist op het gebied van beheer en beveiliging van integraties bij grote organisaties. Oprichters Kees Neven en Frank Arts, beiden met een technische achtergrond, hebben met hun ervaring op het gebied van integratieoplossingen de beste technologieën geselecteerd en zijn deze voor opdrachtgevers gaan implementeren.

Door de behoefte aan vereenvoudiging van complexe integratieprojecten breidde Frank en Kees het productenpakket van Enable U verder uit met eenvoudiger te implementeren integratie-oplossingen en al snel wisten zij met Enable U grote klanten binnen te halen als Vodafone, Ziggo, Achmea en Rabobank.

Standaard aanpak

Gaanderweg ontwikkelde Enable U een standaardaanpak, met voorgeconfigureerde koppelingen, integraties /data flows en beveiligings-policies. Meer specifieke functionaliteit werd toegevoegd aan de basistechnologie toegevoegd en er werd overgegaan op verkoop van software onder eigen merk.

Nadat Jascha Gregorowitsch zich in 2009 aansloot bij Enable U, werd de lokale overheidsmarkt in Nederland betreden met een oplossing om systemen te koppelen volgens o.a. de Digikoppeling-standaard. In korte tijd wist Enable U zich een stevige marktpositie te verschaffen met vele tientallen nieuwe klanten per jaar. In de jaren die volgden werd naast de lokale overheid ook een stevige positie verworven in de centrale overheid en in aanpalende sectoren.

Door het adopteren van een Cloud-strategie kreeg de schaal en scope van de Enable U dienstverlening een nieuwe impuls. Steeds meer applicaties worden als SaaS vanuit de Cloud afgenomen en steeds meer ‘eigen’ systemen worden ook in de Cloud geplaatst. Het logisch gevolg hiervan is om ook integratiediensten ‘as a Service’ af te nemen. Ook voor connecties van en naar systemen die nog ‘on premises’ staan.

Connections as a Service

Vanaf 2016 is Enable U begonnen met het Enable U 2Connect Cloud Platform, waarop beveiligde integraties als dienst geleverd worden (Connection as a Service). Enable U biedt hiermee een unieke totaaloplossing waarbij klanten een abonnement nemen op werkende en beheerde verbindingen zonder daarvoor hardware of software aan te hoeven schaffen of specialisten in huis te hoeven halen. Het beheer wordt volledig uitgevoerd door Enable U, waardoor klanten volledig ontzorgd worden, maar wel de controle behouden.

Klanten die Enable U integratie-oplossingen afnemen blijken zeer trouw; er is nauwelijks verloop. Dit is niet alleen te verklaren vanuit het type oplossing (de integratie-oplossing is een strategisch onderdeel van de IT-architectuur) maar ook vanuit de hoge klanttevredenheid.

Afspraak

Hoe kunnen we u Enablen? Plan direct een afspraak in!

  • DD slash MM slash JJJJ
  • We zullen uw gegevens met respect behandelen. Door uw gegevens achter te laten gaat u akkoord met onze Privacy voorwaarden. U kunt uw voorkeuren beheren in de footer van elke nieuwsbrief die u ontvangt, of door contact op te nemen met marketing@enable-u.com.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.