Bericht

Integration Hero: Alex ten Harkel

Enable U bestaat uit individuele helden. Sommigen werken met klanten, anderen sturen facturen. Sommigen zijn ons eerste contact wanneer we gebeld worden en anderen werken op de achtergrond om systemen draaiende te houden of nieuwe connecties te leggen.

Maar de Enable U machine werkt vooral zo efficiënt vanwege onze vele integratiehelden. Deze serie Integration Heroes is bedoeld om die individuen te eren.

Vandaag spreken we met de altijd goedgemutste Alex ten Harkel, Integratie Consultant. Alex is puzzelaar eerste klas en wijnkenner in spé.  Zijn roots liggen onder de rook van Amsterdam, in Mijdrecht, maar inmiddels is hij flink naar het zuiden gezakt en via Eindhoven nu gevestigd in Zuid Limburg.

Alex, Enable U is je eerste ‘echte’ werkgever, hoe bevalt het je hier?

“Inmiddels ben ik alweer twee jaar werkzaam bij Enable U en het bevalt me heel goed! Enable U is een leuke club mensen en de organisatie voelt dynamisch aan. Heb je een goed idee of een quick fix dan mag je daar altijd mee aan de slag. Er is ruimte om te groeien!”

Hoe ga jij die ruimte benutten? Wat zijn je toekomstdromen?

“Momenteel werk ik voor een drietal vaste gemeenten en doe ik ‘losse’ klussen voor andere klanten. Dit bevalt me goed, ik ben eerste aanspreekpunt bij vragen of problemen en ben dus letterlijk de schakel tussen mens en techniek. In de (nabije) toekomst wil ik mijn kennis graag verder uitbreiden richting OpenTunnel, onze eigen ESB oplossing voor de overheid.”

Wat heb je hiervoor gedaan?

“Ik heb de Bachelor Technische bedrijfskunde aan de TU Eindhoven afgerond. Tijdens mijn studie leerde ik veel over zaken als datamanagement, voorspellingen en voorraadbeheersing. Niet direct kennis die ik toepas als Consultant bij Enable U, maar de manier van denken sluit wel erg aan. Om integraties te bouwen heb je dezelfde inzichten en technieken nodig als hij het ontwerpen of managen van bedrijfsprocessen.”

Wat zijn jouw kwaliteiten? Hoe komen deze van pas in het werk dat je doet?

Lachend: “Toevallig heb ik dit laatst nog uitgewerkt voor het eindejaarsgesprek met mijn Teamleider dus ik kan het er zo bij pakken. Ik ben geduldig en neem de tijd om klanten goed en volledig te woord te staan. Het puzzelen en zoeken naar oplossingen vind ik leuk om te doen en geeft me voldoening.  Mijn lijfspreuk is; iets wat complex is hoeft niet ingewikkeld te zijn. Daarnaast heb ik veel zelfdiscipline en kan ik goed zelfstandig werken. Overigens is het ook belangrijk om hulp te kunnen -en te durven vragen, want als je vast zit helpt het altijd om een extra paar ogen mee te laten kijken.”

Heb je vaak contact met klanten of collega’s?

“Klanten weten mijn mailbox altijd goed te vinden. Dat werkt voor mij ook het prettigst, ik zorg dat ik altijd snel op mijn mail reageer. Om overzicht te houden over vragen en projecten heb ik mijn administratie altijd op orde en zorg ik dat alles gedocumenteerd wordt. Als ik met collega’s wil sparren zet ik een Teams-meeting op en lopen we er samen doorheen. Op het hoofdkantoor in Amsterdam ben ik dus niet vaak te vinden, de reistijd alleen al is bijna een werkdag. Gelukkig is er zo nu en dan mogelijkheid om elkaar te ontmoeten, bijvoorbeeld op de gezellige kerstborrel in december of tijdens onze offsite in Oostenrijk.”

Als je moet kiezen: alles gestructureerd en helder of prettige chaos en zelf ontdekken?

“Dan zeker dat laatste! Ik ben zelf graag degene die overzicht creëert en inzicht geeft zonder dat alles is uitgedacht of al vast staat. Tijdens mijn master heb ik met 4 studiegenoten gewerkt aan een startup: een automatisch incheck-systeem om jassen op te hangen bij uitgaansgelegenheden. We hebben alles zelf uitgedacht, ontwikkeld en opgestart en hier zelfs prijzen mee gewonnen (de TUe Contest en de Golden Lightbulb Challenge). We waren helemaal startklaar voor de pilot, tot Corona de hoek om kwam kijken en alle initiatieven voor de horeca stil kwamen te liggen. Het ondernemerschap trekt me dus wel, misschien ga ik hier in de toekomst nog wat mee doen.”

Als de werkdag er op zit wat doe jij dan ter ontspanning en vermaak?

“Een paar maanden geleden heb ik met mijn vriendin een woning gekocht in het wonderschone Limburg. Het is gelukkig geen klushuis maar toch zijn er altijd dingen die je kan doen om het naar je eigen hand te zetten. In de kelder hebben we nu bijvoorbeeld twee wijnkasten gemaakt in de nissen die hier al aanwezig waren. We hebben nu ruimte voor ruim 60 flessen wijn! Dus ik mag wel snel gaan werken aan mijn collectie -en mijn kennis- van wijn.”

Alex bij zijn zelfgebouwde wijnkasten in zijn nieuwe huis.