+31 (0)20 716 3866 +31 (0)85 888 11 33 info@enable-u.com
EBook API Management

De 4 belangrijkste stappen bij het uitzetten van een digitale transformatie strategie

De 4 belangrijkste stappen bij het uitzetten van digitale transformatiestrategieën.

Digitale transformatie vindt plaats als organisaties kansen, verwachtingen en mogelijkheden van de toenemende digitalisering inzetten om te groeien naar een digitaal georiënteerde en wendbare organisatie. Digitale transformatie beïnvloedt ieder facet van de organisatie en betrekt ieder klantkanaal.
Zo ontstaat  een breed scala van belanghebbenden. Om goed in te kunnen spelen op de mogelijkheden is het van belang een organisatiebrede strategie toe te passen.

Dus wat zijn de belangrijkste stappen bij het uitzetten van een digitale transformatie strategie?

  • 1  Definieer het ‘Waarom’ van uw digitale transformatiedoelstellingen. Bijvoorbeeld het leveren van uitzonderlijke klantervaringen, of het aanbieden van nieuwe producten en diensten.
  • 2  Verzamel naar aanleiding van het ‘Waarom’ de uitdagingen waar uw organisatie mee aan de slag kan. Dit zijn de technologische uitdagingen die moeten worden getackeld voordat de organisatie de digitale transformatie goed kan doorlopen. Denk hierbij aan integratie en snellere ontwikkeling van software.

 

In het Enable U API Management eBook gaan we dieper in op de stappen die u kunt nemen om uw digitale transformatie en meest belangrijke doelstellingen te bereiken. 

  • 3 Stel een team samen van de bij uw organisatie werkzame stakeholders zoals architecten, ontwikkelaars en productmanagers en breng hun uitdagingen goed in kaart.
  • 4  Het implementeren van een effectieve digitale transformatiestrategie stelt organisaties in staat beter om te gaan met het stijgende volume en de toenemende schaalbaarheid van klantgerichte applicaties. Organisaties met een effectieve API strategie kunnen beter en gemakkelijker voldoen aan de constante vraag naar nieuwe of verbeterde functionaliteit.

Download het Enable U API Management eBook hier.