+31 (0)20 716 3866 +31 (0)85 888 11 33 info@enable-u.com
EBook API Management

Versnellen van digitalisering hoort bij de functie van CIO

Veranderende functie van CIO?

Het is geen geheim dat digitale transformatie, API Management en de mogelijkheden die dit met zich meebrengt meer en meer verweven raken met de dagelijkse operatie van een organisatie. Om hier goed op in te kunnen spelen en succesvol te blijven of te worden is voor iedere CIO binnen een organisatie van cruciaal belang dat er een visie en strategie ontwikkelt wordt rondom dit onderwerp.

Het begrijpen van de wensen en eisen van business stakeholders binnen uw organisatie is essentieel. Digitale transformatieprocessen kunnen zo soepel verlopen.

Digitale transformatie beïnvloedt immers ieder facet van de organisatie en betrekt ieder klantkanaal. Zo ontstaat er een breed scala van belanghebbenden.

CIO’S zouden zich in innovatievraagstukken moeten mengen omdat deze door digitalisering worden gedreven, en dat is het eigendom van IT. Ook reguliere zakelijke uitdagingen en innovaties zijn inmiddels voornamelijk technologie gedreven vraagstukken. Het vertalen van deze zakelijke uitdagingen naar de ideale technologie-infrastructuur bevindt zich binnen het domein van de CIO. Bovendien heeft IT de potentie om innovatieprocessen goed te ondersteunen door middel van solide API Management. Ook hierin kan de CIO faciliteren, wellicht zelfs richting geven.

Hoe de nieuwe rol, focus, blik of positionering van de CIO precies ingevuld wordt verschilt uiteraard per organisatie en persoon. Maar duidelijk is in ieder geval dat de rol van CIO  een stuk diffuser wordt dan voorheen. De verschuiving verplaatst zich (nog) meer richting business dan eerder het geval was.

In het Enable U API Management eBook lichten we de ook andere rollen binnen uw API team toe.  Download het Enable U API Management ebook voor uw digitale transformatie en verkrijg inzicht in de stappen die u kunt nemen om uw meest belangrijke digitale doelstellingen te bereiken. Download het Enable U API Management eBook hier.