+31 (0)20 716 3866 +31 (0)85 888 11 33 info@enable-u.com
EBook API Management

De fundamentele rol die API ’s spelen bij bevorderen innovatie

Met een API, ofwel een ‘Application programming interface’, kunnen organisaties data beschikbaar maken waar en wanneer het werkelijk relevant is. Door middel van API’s kunnen organisaties uitzonderlijke klantervaringen leveren. Ook kunnen nieuwe producten en diensten worden aangeboden aan marktsegmenten die wellicht niet eerder waren voorzien of bedienbaar leken. Daarom zijn API’s dé bouwstenen van uw digitale transformatie.

 

Vraagstukken voornamelijk technologie gedreven

Concurrentiedruk, hoge verwachtingen van afnemers over uitzonderlijke klantervaringen en het stijgende tempo van digitale transformatie betekent dat applicaties, met name voor mobiel en IoT, sneller en efficiënter dan ooit geleverd moeten worden. De meeste zakelijke uitdagingen en innovaties zijn inmiddels voornamelijk technologie gedreven vraagstukken. Daarom zijn ze daarom sterk afhankelijk van API’s om de robuuste en flexibele integraties te leveren. Immers, als de snelheid van innovatie en de aantal aangesloten apparaten toeneemt, neemt het belang van API’s, en het management van API’s evenredig toe.

API’s spelen een fundamentele rol voor ontwikkelaars

API Management is dan ook een manier om ontwikkelaars te ondersteunen bij het snel ontdekken, verwerven en consumeren van API’s. Tegelijkertijd kan het voorzien in tools die het “vuile werk” versnellen (of elimineren). Bijvoorbeeld het herhaaldelijk bouwen van kernfunctionaliteit om gegevens en beveiliging te verwerken. De ontwikkelaar van vandaag de dag maakt dan ook dankbaar gebruik van de vele mogelijkheden die API’s bieden.

In het Enable U API Management eBook gaan we dieper in op de stappen die u kunt nemen om uw digitale transformatie en meest belangrijke doelstellingen te bereiken. Download het Enable U API Management eBook hier.