+31 (0)20 716 3866 +31 (0)85 888 11 33 info@enable-u.com
API PREC LI Def

Inzicht in de prestaties van uw API’s met Precision API Management

Veel organisaties ondergaan een digitale transformatie om optimale dienstverlening te kunnen realiseren. Hierbij worden steeds meer functies uit verschillende (bron)systemen via API’s direct aangeboden aan klanten. Er ontstaan digitale integratieketens die van elkaar afhankelijk zijn en de prestatie van een dienst of service kunnen beïnvloeden. Inzicht in de prestaties van API’s  is dus van cruciaal belang voor optimale digitale dienstverlening en klantervaring.

Makkelijk switchen
Sectoren als telecom, energie en financiële dienstverlening -maar zeker ook centrale -en lokale overheden- hebben te maken met nieuwe technologische ontwikkelingen én een veranderende klant. Waar de klant vroeger zijn vaste providers, bank of winkels had zijn de keuzemogelijkheden zeer divers geworden. Ook is het switchen vanuit klantzijde naar een andere (web)shop, dienst of leverancier veel eenvoudiger. Hiernaast is het mogelijk om als organisatie interne producten of diensten via API’s open te stellen, waardoor developers van andere leveranciers producten en diensten weer kunnen combineren met hun eigen producten of diensten. De  scope van het verkoopkanaal wordt hierdoor enorm vergroot en de organisatie kan zich onderscheiden door het zo goed mogelijk bedienen van klanten, leveranciers, resellers en developers door het leveren van optimale digitale services.

Gregorowitsch legt uit: “Aan de basis van deze digitale services liggen koppelvlakken in de vorm van zgn. API’s en microservices. Door deze te combineren ontstaat een ketenintegratie waarbij de zwakste API of microservice de performance van de gehele dienst bepaalt. Inzicht in de prestaties van API’s en microservices is dus van cruciaal belang voor het kunnen faciliteren van een vlekkeloze klantervaring. Om organisaties grip te geven op digitale services heeft Enable U Precision API Monitoring toegevoegd aan het producten portfolio als toevoeging op de API gateway (Enable 2Secure).”

 

Inzicht in de prestaties van uw API’s  is van cruciaal belang voor optimale digitale dienstverlening en klantervaring.

 

Time-outs kost klanten
Stel bijvoorbeeld dat een klant een webformulier invult waarbij informatie wordt ingeladen uit drie verschillende bronsystemen. Normaliter zou dat 0,8 seconden duren, maar nu is laadtijd ineens meer dan 4 seconden geworden waardoor er time-outs kunnen optreden en eventuele betalingen niet lukken. Door de achterliggende API’s van toeleveranciers op te nemen in de API Gateway kunnen schommelingen in reactie en responstijden worden gesignaleerd met behulp van Precision API Monitoring. Hierin worden in een gebruiksvriendelijke en zeer gedetailleerde log de fouten en waarden van de transactie vastgelegd waardoor een beheerder niet hoeft te zoeken. Dit vermindert de meantime to resolve (MTTR) drastisch.

Door middel van Predictive Monitoring kunnen mogelijke performance problemen van de API’s al vroegtijdig gesignaleerd worden. Dus vóórdat het systeem plat gaat of gebruikers, burgers, klanten of developers hinder ondervinden. Dit is essentieel voor het gebruikersgemak.

Met Precision API Monitoring maken we de informatieketen inzichtelijk en laten we in een mooie grafische interface realtime zien waar fouten, vertragingen of hick-ups ontstaan in alle gekoppelde systemen, databases, queues enzovoort. Hierdoor kunnen DevOps-teams problemen sneller vaststellen, aanpakken én effectiever samenwerken.

Gregorowitsch benoemt: “Er is lang gefocust op digitale dienstverlening en het integreren en koppelen van diverse bronsystemen. Nu maken we het ook mogelijk om aan de leveranciers van de achterliggende systemen aan te tonen wat de performance van hun systemen is en dat dit direct invloed heeft op de digitale dienstverlening van de organisatie. Zo zorg je uiteindelijk voor de optimale klantervaring.

Benieuwd hoe Precision API Monitoring de optimale gebruikerservaring mogelijk maakt?

Laat uw gegevens achter om meer informatie te ontvangen.