+31 (0)20 716 3866 +31 (0)85 888 11 33 info@enable-u.com
Computable Awards Nominaties Op Kantoor3

Enable U scoort dubbele Computable Awards 2018 nominatie met Integratie as a Service

Integratiespecialist Enable U maakt het mogelijk om op een snelle, veilige, betrouwbare manier data uit te wisselen tussen applicaties. Het vermenigvuldigt de waarde van (bedrijfs)data en functies door deze overal veilig, op het juiste moment en voor de juiste toepassingen toegankelijk te maken. De kracht van Enable U ligt in het werkelijk realiseren en managen van werkende koppelingen vanuit de cloud. Hiermee worden zowel bedrijven als overheden in staat gesteld om beter samen te werken en digitale processen en dienstverlening te verbeteren. Om het potentieel van een organisatie volledig te ontketenen heeft Enable U zijn portfolio van integratieoplossingen en specialistische professionele diensten samengebald in een integratiefunctie die afgenomen kan worden ‘as a service’. Voor de algemene jury van de Computable Awards 2018 reden om Enable U als Serviceleverancier van het Jaar te nomineren.

Bovendien is Enable U genomineerd in de categorie ‘Beste Digitale Innovatie van het jaar’. Het betreft het project ‘Nederland schuldenvrij met fikKs’, tot stand gekomen in samenwerking met ADG, Sosialforce, TRIMM, Achmea, Qiy Foundation en Digital Me.

FiKks is een app die verschillende partijen bij met elkaar in contact brengt met als doel het voortijdig oplossen van schulden. Zo kunnen deelnemers -desgewenst anoniem- In contact komen met een buddy en brengen zij, samen met gemeenten en schuldeisers, hun geldzaken weer op orde.

Het bijzondere aan deze app is dat de gebruiker zelf bepaalt welke persoonlijke informatie -benodigd om schulddata automatisch in de app te laden- gedeeld mag worden met een derde partij.

Hiervoor wordt onder toezicht van de onafhankelijke Qiy Foundation gebruik gemaakt van het Qiy Trust Framework. Dit is een infrastructuur gebaseerd op het Qiy Afsprakenstelsel, met de daarbij horende afspraken op technisch,  juridisch en bestuurlijk gebied. Iedereen kan er gebruik van maken. Het doel is haar gebruikers controle over hun gegevens te bieden.

Vanuit hun kantoor in Amsterdam-Noord bedient Enable U honderden Nederlandse overheidsorganisaties en bedrijven in onder andere finance, zorg, telecom en industrie. Elke organisatie kan zijn diensten daardoor beschikbaar stellen aan ketenpartners via api’s. Denk hierbij aan standaard aansluitingen op alle landelijke voorzieningen van de Nederlandse overheid, waaronder de diensten van bijvoorbeeld Logius (Berichtenbox, DigID, eHerkenning, eFactureren, DigiInkoop, DigiLevering, WOZ-inzage), Kadaster (BAG, BGT, BRK, WOZ), RDW, KvK, et cetera.

Enable U biedt hiermee een zeer waardevolle totaaloplossing. Niet alleen omdat de informatiebeveiliging binnen de Nederlandse overheid en andere sectoren naar een hoger plan wordt getild, maar zeker ook omdat opdrachtgevers volledig worden ontzorgd voor wat betreft werkende,