+31 (0)20 716 3866 +31 (0)85 888 11 33 info@enable-u.com
Enable U Award

Winnaars Enable-U Awards

Aanpakkers in de digitale overheid

 

Enable-U helpt overheden als integratiespecialist om de transitie te volbrengen naar volledige digitale dienstverlening. Onder de ruim 180 gemeenten, samenwerkingsverbanden en andere (semi-) overheidsorganisaties die de generieke componenten van Enable-U dagelijks gebruiken, zijn vele slagvaardige en zelfbewuste ambtenaren die in korte tijd grote stappen hebben weten te zetten. Met als resultaat, innovatie en verbetering van de kwaliteit van online dienstverlening in deze organisaties.

 

Om de bijzondere prestatie te benadrukken reiken we tijdens Overheid360 voor het eerst de ‘Enable-U Award’ en de ‘Enabler van het Jaar Award’  uit.

 

Enable-U Award 

De Enable-U Award onderscheidt een organisatie die met daadkracht projecten heeft afgerond, welke grote positieve impact hebben op de online dienstverlening.

Winnaar: Gemeente Nijmegen

De genomineerden:
  •      Gemeente Rijswijk

Rijswijk heeft DigiD en eHerkenning in korte tijd geïmplementeerd op een aantal webdiensten en daarmee aangetoond dat Enable-U 2Secure als generieke oplossing gebruikt kan worden. Zij pasten de “Rijswijkse Methode” toe, waarmee slagvaardig en projectmatig in korte tijd veel koppelingen werden gerealiseerd.

  •      Gemeente Nijmegen 

Deze gemeente gebruikt Enable-U 2Secure als generieke gateway voor al het in- en uitgaande verkeer van services – ook om met ketenpartners in de regio te koppelen. Ook zij hebben DigiD en eHerkenning in gebruik en zijn in staat zelfstandig koppelingen te realiseren en te beheren.

 

  •  Gemeente Venlo (namens het SSC Noord en Midden Limburg)

De gemeente Venlo gebruikt Enable-U 2Secure om diensten in hun SSC veilig beschikbaar te stellen aan deelnemers. Hiermee zijn zij in staat om het SSC snel te laten groeien en nieuwe gemeenten toe te voegen.

 

 

Enabler van het Jaar Award 

De Enabler van het Jaar Award onderscheidt een of meer IT-professionals die in hun organisatie belangrijke voortgang hebben geboekt, om grip te houden op de informatiestromen.

Winnaar: Thecla Meesters en GAAS Team (Kadaster)

De genomineerden:
  •      Wouter Dobbelaer (gemeente Almere)

Onder Wouter’s regie is in enkele dagen met Enable-U 2Secure een veilige ontsluiting van GBA-V gegevens naar een ketenpartner in het sociale domein gerealiseerd die vanuit de cloud werkt.

  •      André van den Nouweland & Jean-Paul van der Ham
    (gemeente Den Haag)

Dit duo gebruikt Enable-U 2Secure niet alleen voor externe beveiliging maar ook voor de interne koppelingen tussen de verschillende diensten (bedrijfsonderdelen) van de gemeente Den Haag. Andre en Jean-Paul werken zeer zelfstandig met deze oplossing en ‘enablen’ hun organisatie om steeds beter hergebruik te maken van beschikbare functies en informatie.

  •      Thecla Meesters & GAAS Team (Kadaster)

Het Kadaster gebruikt hun Generieke Autorisatie en Authenticatie Service (GAAS) om diensten als PDOK, BAG en KLIC veilig te ontsluiten via Enable-U 2Secure. Het team van Thecla Meesters heeft zelfstandig een koppeling met Splunk gerealiseerd – hiermee worden dashboards gemaakt met statistieken.

 


 

Direct na afloop van Enable-U’s seminars op 22 en 23 april (titel: ‘Beveiligen van koppelingen en informatiestromen’) worden de winnaars bekend gemaakt.

 

Woensdag 22 april start de uitreiking van de Enable-U Award om 12:35u.

Donderdag 23 april  is de uitreiking van de Enabler van het Jaar Award om 14:35u.

 

De uitreiking van de Awards vindt plaats op de stand van Enable-U, tegenover theater 6. Op stand E078 staat het overheidsteam van Enable-U beide beursdagen klaar om al uw integratie- en beveiligingsvragen te beantwoorden.

 

Nog geen toegangsbadge voor de beurs? Meld u snel nog GRATIS aan!