+31 (0)20 716 3866 +31 (0)85 888 11 33 info@enable-u.com

Cloud koppelen met Cloud: Terneuzen en Friesland gaan voor iPaas

Gemeente Terneuzen en Provincie Friesland gaan voor iPaas

Lees het deze maand (april 2017) in AG Connect

Cloud met Cloud| terneuzen en Friesland in AG ConnectIntegration-Platform-as-a-Service (iPaaS) is de volgende stap in het onderbrengen van functionaliteit in de cloud. Waar de Enterprise Service Bus (ESB) vooral wordt gebruikt om verschillende transactionele applicaties aan elkaar te koppelen in het eigen datacentrum, is iPaaS gericht op het verzorgen van die integratie vanuit een cloudservice. Voor de IT-afdeling is iPaaS vaak een belangrijk onderdeel van een veel ingrijpender cloudstrategie. De rol van de afdeling verandert. De taken in technische en applicatiebeheer nemen af terwijl het accent komt te liggen op architectuur en het beheer van contracten. 

Het aanbod van de iPaaS-dienstverlener bestaat uit een set diensten waarmee applicaties en diensten on premise en cloudgebaseerd van één of verschillende organisaties aan elkaar gekoppeld kunnen worden. Rond die koppelingen is doorgaans gereedschap beschikbaar voor compliance- en monitoringdoeleinden.

Sinds vorig jaar heeft Gartner iPaaS in de schijnwerpers gezet als een belangrijk middel om een antwoord te bieden op de explosie aan verschillende databronnen in complexe omgevingen. Het marktanalysebureau heeft 17 aanbieders aangewezen die een plaats verdienen in zijn Magic Quadrant.

De markt voor iPaaS groeide het afgelopen jaar met 50 procent tot meer dan 400 miljoen dollar constateerde Gartner in zijn meest recente rapport over deze markt. Vijf partijen komen daar uit in het leiders-segment. Dell Boomi steekt daar bovenuit, op de voet gevolgd door Informatica, de specialist in data-integratie, en Mulesoft. Verder krijgen ook Jitterbit en SnapLogic Gartners hoogste kwalificatie.

Lees het volledige artikel op de site van AG Connect