+31 (0)20 716 3866 +31 (0)85 888 11 33 info@enable-u.com

Coöperatie DELA kiest Enable-U voor API-managementoplossing

enable-u delaCoöperatie DELA kiest Enable-U voor API-managementoplossing

Nieuwe API-strategie leidt tot innovaties in digitale dienstverlening

 Coöperatie DELA kiest voor IT-integratiespecialist Enable-U om de API-strategie vorm te geven en te implementeren.
Met de nieuwe API-strategie kan coöperatie DELA op een snelle en veilige manier digitale informatie uit applicaties openstellen voor ketenpartners en klanten.
Doordat het verzekerings- en uitvaartbedrijf informatie en functies deelbaar maakt, kunnen nieuwe diensten en producten ontwikkeld worden, zowel door de coöperatie zelf als door externe partijen.
Hierdoor stelt coöperatie DELA de klant en het intermediair in staat om digitaal steeds meer zaken zelf te regelen.

Nieuwe waardeketen
Voor haar verzekeringstak kan coöperatie DELA door API’s sneller en kostenefficiënter nieuwe en bestaande intermediairs aansluiten op haar aanbod. Hierdoor verloopt de dienstverlening naar de eindklant makkelijker en sneller. Voor het uitvaartaanbod kan coöperatie DELA met API’s makkelijker samenwerken met partners, zoals bloemisten, uitvaartlocaties en cateraars. Hierdoor ontstaat een digitale aaneenschakeling van applicaties, data en functies, waardoor de klant uiteindelijk zelf vanuit één centraal uitvaartdossier de volledige uitvaart kan regelen. Coöperatie DELA speelt met deze API-strategie in op de toenemende behoefte van klanten om zelf regie te nemen over (onderdelen van) het uitvaartproces.

Security & API-portal

Coöperatie DELA koos voor Enable-U vanwege zijn specifieke kennis en expertise op het gebied van integratie en het operationaliseren van API-management strategieën. Hierbij wordt het product Enable-U 2Secure ingezet, waarvoor Enable-U de implementatie en het technisch beheer verzorgt. In het keuzetraject speelde ook de beveiligingsmogelijkheden van Enable-U 2Secure een grote rol. Met de gateway van Enable-U kan coöperatie DELA vanaf één centrale plek eenvoudig alle toegangsregels op koppelingen definiëren, monitoren en afdwingen. Hiermee wordt de servicelaag eenduidig en integraal beveiligd, wat de architectuur overzichtelijker en beter beheersbaar maakt. Gekoppeld aan de gateway richt Enable-U voor coöperatie DELA ook een API-portal in. In de portal kunnen alle API’s, de documentatie en de beveiliging centraal beheerd worden.

Loek Kuperus, projectmanager bij coöperatie DELA: “Met API’s zetten wij flinke stappen in onze klant- en partnergerichte strategie. In feite leveren wij met API’s een volledige kiosk vol met nieuwe producten, die anderen ‘plug and play’ kunnen gebruiken om toegevoegde waarde te leveren voor consumenten. Dit maakt dat de kennis van coöperatie DELA gebruikt kan worden voor diverse uiteenlopende toepassingen.

Johan Stevens, architect bij coöperatie DELA: “Werken met API’s vergt een wezenlijk andere mindset doordat je gebruik gaat maken van herbruikbare componenten in je architectuur. Met behulp van de gateway en de portal hoeven we dingen nu slechts één keer te bedenken en kunnen het vervolgens meerdere keren toepassen. En daar profiteren onze klanten van.”

Frank Arts, directeur en oprichter van Enable-U: “Ik ben ervan overtuigd dat binnen enkele jaren ieder bedrijf een doordachte API-strategie moét uitrollen. Door eigen data en functionaliteit open te stellen voor anderen, zorg je er als bedrijf voor dat je kunt schalen en dat je onderdeel wordt van nieuwe innovatieve producten, diensten en waardeketens die je misschien zelf nooit bedacht zou hebben. Coöperatie DELA laat met deze nieuwe strategie zien dat zij klaar zijn voor de toekomst en met nieuwe technologie de klant nóg beter bedienen.”