+31 (0)20 716 3866 +31 (0)85 888 11 33 info@enable-u.com
Digid Eo Rgb 300px

Inloggen via de DigiD app nu beschikbaar

digid-logoInloggen met de DigiD app voor iedereen beschikbaar

Sinds kort is het voor alle organisaties die gebruikmaken van DigiD mogelijk om de inlogmethode met de DigiD app aan te bieden op hun diensten. Bij onder andere de Belastingdienst Toeslagen, DUO en MijnOverheid was het al sinds maart van dit jaar mogelijk om met de app in te loggen. Maakt u al gebruik van deze inlogmethode op uw digitale diensten?

Wij bieden de DigiD-integratiemodule aan waarmee u ook inloggen via de app kunt aanbieden op uw diensten. De integratiemodule is beschikbaar via Enable-U in the Cloud. Hiermee stellen we u in staat om in één keer aan te sluiten op alle OpenData, huidige en toekomstige Basisregistraties en Landelijke Voorzieningen en deze data te ontsluiten binnen uw processen.

Hoe werkt de app?

Om gebruik te maken van de app dienen burgers deze inlogmethode eerst te activeren in hun profiel, nadat er op de gebruikelijke wijze is ingelogd (zonder de app). Na het activeren kiest de burger in het inlogscherm van uw dienst voor ‘inloggen met DigiD app’. Na het invoeren van de gebruikersnaam wordt de burger gevraagd om een QR-code te scannen. Wanneer dat is gelukt, verschijnt er een code die na invoer toegang geeft tot de dienst. De burger is ingelogd zonder wachtwoord.

In de nabije toekomst volgt een update die de zekerheid van de vastgestelde identiteit verder vergroot. De app wordt dan uitgebreid met een aanvullende check op de NFC-chip in, bijvoorbeeld, rijbewijzen en paspoorten. Ook deze update zal door de DigiD-integratiemodule van Enable-U worden ondersteund.

Meer weten?

Voor meer informatie over de DigiD-integratiemodule via Enable-U in the Cloud, neemt u contact op met uw accountmanager of met ons hoofdkantoor via 020-7163866.