+31 (0)20 716 3866 +31 (0)85 888 11 33 info@enable-u.com
Lacnieuws

Landelijk Architectuur Congres | 17 & 18 november 2016

Landelijk Architectuur Congres | Enable-U Founding Partner

Het Landelijk Architectuur Congres 2016 : ALLES ANDERS??

Op 17 en 18 november a.s. vindt het jaarlijkse Landelijk Architectuur Congres plaats; dé ontmoetingsplek voor architecten in de digitale wereld.

Wij zijn founding partner.

Centraal in het vakgebied van architecten in de digitale wereld staat verandering. Aan de ene kant veranderen de verwachtingen van belanghebbenden, van klanten via politiek tot leidinggevenden. Aan de andere kant zijn er voortdurend nieuwe technologische ontwikkelingen, die zelf weer nieuwe verwachtingen creëren. Architectuur staat middenin die storm van verandering, maar de architect is daarbij het oog van de orkaan. Alles anders? Niet voor de architect: het gaat nog steeds om het creëren en bewaken van samenhang. Of zouden juist ook architecten hoognodig eens wat dingen anders moeten doen? Dat is de centrale vraag van het LAC 2016.

Enable-U vult de track Cloud integratie, samen met onze opdrachtgevers. het volgen van een complete track bestaat uit 5 presentaties van elk een half uur. De eerste track wordt gevuld door Kees Neven, Founder van Enable-U.

17 November:

Onze visie op Cloud integratie, Kees Neven (Founder), Enable-U

Enable-U heeft een visie ontwikkeld op de integratie-architectuur van de toekomst, die stabiel en duurzaam is, cloud integreert met systemen en applicaties on-premises, data verbindt, deelt en verenigt tot bruikbare informatie voor ketenpartners, en die de dienstverlening transformeert tot een hoogwaardige gebruikerservaring (end-user experience).

Case : Terneuzen kiest voor de toekomst met iPaas

De veranderende rol van de gemeente resulteert erin dat de gemeente steeds meer onderdeel is geworden van een keten waar het aankomt op (digitale) dienstverlening. De gemeente Terneuzen maakt gebruik van een cloud integratie platform as a service en zal uitleggen waarom dit platform hen het beste ondersteunt in het realiseren van de ketensamenwerking alsmede het ontzorgen van de eigen ICT.

Case : Veiligheid en robuustheid gaan wel samen bij SNS

De snelheid waarmee nieuwe functionaliteiten en samenwerking met andere partijen kan worden gefaciliteerd is duidelijk één van de grote voordelen van de Cloud, Voor banken staat veiligheid en robuustheid van hun omgeving wel op de eerste plaats. Om deze schijnbaar tegenstrijdige speerpunten heeft SNS een strategie ontwikkeld.

Case : Equalit als Cloud

In deze presentatie gaat Anita Potters, informatiearchitect en Productmanager VFE, in op de rol van Equalit als cloud. Equalit, het gemeentelijk Shared Service Centrum ICT onderkent een aantal plateau’s in de cloud, zoals PAAS, IAAS en SAAS. Voor haar klanten vervult Equalit diverse behoeften. Ze verzorgt hosting, ondersteunt bij het inrichten van applicatieservices, en is kennisexpert en integrator voor gemeenten, regio- en ketenpartners vanuit het Verbindend Fundament Equalit (VFE). Het VFE verbindt en faciliteert samenwerking tussen gemeenten, ketenpartners, leveranciers van de gemeenten, burgers en het bedrijfsleven.

Case : Achter de wolken schijnt de zon

Joost Wijnings is een veelzijdige architect. Hij houdt het graag praktisch en richt zich het liefst op de combinatie van architectuur, beveiliging en innovatie. Tijdens deze presentatie neemt hij u mee in de veranderingen die de architect meemaakt en maakt hij concreet hoe de architect van de toekomst daar mee om kan gaan. En de cloud, speelt die daar nou een grote of een kleine rol in?

18 november:

Breakout : De noodzaak van ketenmonitoring in een hybride omgeving

jan-jaapIntegratie met cloud diensten wordt steeds belangrijker en in de overgangsfase zijn er veel hybride architecturen (on-premises/ground en cloud). Hoe hou je grip op de SLA’s van deze diensten? Met Ketenmonitoring kun je niet alleen de transacties naar de cloud meten, maar ook interne transacties in gedistribueerde applicaties. Enable-U maakt hiervoor gebruik van de gerenommeerde software van AppDynamics, en biedt zo meer zekerheid op continue dienstverlening.