+31 (0)20 716 3866 +31 (0)85 888 11 33 info@enable-u.com
Enable U 2SECURE

Maastricht, Heerlen en Sittard-Geleen kiezen Enable-U 2Secure gateway

De gemeente Maastricht schreef in november 2015 een Europese aanbesteding uit samen met Heerlen en Sittard-Geleen. Deze gemeenten waren opzoek naar een leverancier voor een Secure Gateway, die ervoor moest zorgen dat de informatiestromen tussen en binnen de gemeenten goed beveiligd werd. De aanbesteding is gegund aan Enable-U en 2Secure is de oplossing waarmee de drie gemeenten hun informatiestromen gaan beveiligen.

‘Enable-U 2Secure is een API gateway’

In 2015 heeft Enable-U een roadshow gehouden door het hele land over de beveiligingsoplossing Enable-U 2Secure. Wat de oplossing inhoud en welke uitdagingen je ermee aanpakt stonden hierin centraal. ‘Enable-U 2Secure is een API gateway. Dit is de onverbiddelijke poortwachter die ervoor zorgt dat al het binnenkomende en uitgaande verkeer beveiligd wordt en gemonitord wordt. Je gebruikt het om GBA-gegevens via een veilige verbinding uit te wisselen met cloudapplicaties of ketenpartners, maar ook om cloudapplicaties te integreren, het aantal VPN verbindingen drastisch te reduceren of op een generieke manier de authenticatie met DigiD en eHerkenning toe te passen’, aldus Germain van der Velden, accountmanager Lokale Overheid.

Europese aanbesteding gegund aan Enable-U

De gemeente Maastricht schreef in november 2015 een Europese aanbesteding uit voor een Secure Gateway. De aangrenzende gemeenten Heerlen en Sittard-Geleen werkten al veel samen met Maastricht op het gebied van ICT en hebben zich ook aangesloten bij de aanbesteding. De inschrijving van Enable-U werd nauwkeurig getoetst en na een verificatiegesprek was de kogel door de kerk. De Europese aanbesteding werd begin februari van dit jaar aan Enable-U gegund. Germain van der Velden, accountmanager: “We zijn heel trots op deze gunning en bedanken de gemeenten Maastricht, Heerlen en Sittard-Geleen voor hun vertrouwen in ons. De gemeenten zijn met 2Secure verzekerd van een generieke oplossing waarmee webservices  beveiligd en gemonitord kunnen worden.”

Lees andere artikelen hierover:
Nieuwsmeldingen
ICT Magazine

Meer weten over Enable-U 2Secure voor de Lokale Overheid?

Neem contact op met Germain