+31 (0)20 716 3866 +31 (0)85 888 11 33 info@enable-u.com
IMG 3800

RDW kiest Enable-U voor beveiliging van digitaal berichtenverkeer

Enable-U wint Europese aanbesteding van RDWlogo

Enable-U, integratiespecialist voor de Nederlandse overheid, heeft de Europese aanbesteding voor levering en beheer van XML-SOA gateways gegund gekregen van de RDW. Enable-U gaat de RDW helpen om op een veilige manier real time digitale informatie uit haar systemen te delen. De RDW is onder andere verantwoordelijk voor de toelating van voertuigen op de weg, toezicht en handhaving, registratie, informatieverstrekking en documentafgifte. Met Enable-U 2Secure, de oplossing voor API-management, kan de mobiliteitsdienstverlener op een snelle en veilige manier digitaal berichten uitwisselen met alle dienstverleners en afnemers, zoals de belastingdienst, politie, gemeenten, Kamer van Koophandel en autofabrikanten.

Servicelaag wordt integraal beveiligd
Met de nieuwe oplossing kan de RDW vanaf één centrale plek alle toegangsregels en policies eenvoudig definiëren, afdwingen en monitoren. Hiermee wordt de servicelaag integraal beveiligd. De RDW heeft voor Enable-U gekozen vanwege haar specifieke kennis en expertise op het gebied van integratie in de overheidssector en de ervaring op het gebied van beveiliging van berichtenverkeer. Daarnaast tilde de RDW zwaar aan het beheergemak van de oplossing.

Sebastian van Voorn, Architect bij RDW:

“De RDW heeft een enorm register aan informatie over voertuigen. Deze informatie moet op een uiterst accurate manier gedeeld worden met andere instanties. Dit maakt het stroomlijnen en beveiligen van het berichtenverkeer belangrijk, maar ook complex. Natuurlijk hadden wij hier al een goede oplossing voor staan, maar met 2Secure kunnen wij de optimale beveiliging van gegevens continueren en vanuit één toegangspunt alles van A tot Z regelen. Hiermee zijn we klaar voor de security-uitdagingen van nu en de toekomst.”

Frank Arts, oprichter en directeur van Enable-U:

“Ik ben enorm trots op het hele team van Enable-U, dat zich dagelijks inzet om de Nederlandse overheid de best mogelijke digitale overheid te maken. De RDW laat met deze aanbesteding zien dat zij het veilig ontsluiten van informatie hoog in het vaandel hebben staan en met deze oplossing zijn ze klaar voor de toekomst.”