+31 (0)20 716 3866 +31 (0)85 888 11 33 info@enable-u.com
Enable U PZH Tekenen

Provincie Zuid-Holland door Enable U aantoonbaar in control op IAM processen

Provincie Zuid-Holland gaat via een IAM oplossing van integratiespecialist Enable U werken aan het grip krijgen op de processen rondom (digitale) identiteiten- en rechtentoekenning. In de Europese aanbestedingsprocedure, die verliep volgens de Best Value Procurement methode, is Enable U als beste inschrijver uit de beoordeling gekomen.

De provincie wil in staat zijn de juiste medewerkers de juiste toegang tot de juiste applicaties te verschaffen. Dit moet tijdig en op efficiënte, veilige en gecontroleerde wijze gebeuren. Daarnaast wil de provincie inzicht krijgen in de juistheid van autorisaties en het proces van toekenning daarvan. Dat moet audits vereenvoudigen. Bovendien wil Provincie Zuid-Holland blijven voldoen aan de eisen van (internationale) wet- en regelgeving.

Enable U heeft in overleg met Provincie Zuid-Holland een gedetailleerde aanpak uitgewerkt om de provincie op korte termijn te voorzien van de Identity & Access Management ( IAM ) oplossing Enable U 2Authorise. Deze oplossing zal geïntegreerd worden met de belangrijkste IT systemen van de provincie. Processen rondom instroom, doorstroom en uitstroom van gebruikers zal automatisch verwerkt worden in die systemen.

Enable U 2Authorise geeft Provincie Zuid-Holland controle

Enable U 2Authorise is een waterdicht en efficiënt systeem voor het opvoeren, afmelden en veranderen van interne en externe gebruikers met bijbehorende autorisatie. Hiermee verkrijgt Provincie Zuid-Holland volledige controle over identiteiten en rechten binnen applicaties die worden gebruikt. De portal van Enable U 2Authorise biedt managers vervolgens inzicht in de rechten van hun teamleden. Op deze wijze kunnen opschoningsslagen worden volbracht en mede daardoor komt PHZ aantoonbaar beter in control.

In de nabije toekomst zal PZH de oplossing uitbreiden met de module ‘Privileged Access Management’. Dit zorgt er voor dat rechten van interne- en externe beheerders en andere power users kunnen worden gecontroleerd. Enable U helpt de provincie zo bij het aantoonbaar in control komen op toegangsbeheer, autorisatiebeheer en identiteitenbeheer.

Arjan Boere, Bureauhoofd Infra & Support: “Met Enable U hebben wij een partner gevonden die een duidelijke visie heeft op de toekomst van het IAM vakgebied. Provincie Zuid-Holland heeft vertrouwen in de ophanden zijnde samenwerking met Enable U en de oplossingen zij bieden.”