+31 (0)20 716 3866 +31 (0)85 888 11 33 info@enable-u.com
Geo Web

SVB-BGT pilot in Harderwijk

svb-bgt pilot harderwijk

Het SVB-BGT is de vertegenwoordiger van zeven typen bronhouders en voert de regie over de transitie naar de BGT. Deze zeven bronhouders werken vanuit verschillende overheidslagen samen aan een landelijk dekkende BGT: De nieuwe gedetailleerde kaart van Nederland.

SVB-BGT pilot met automatisch berichtenverkeer

In de eerste maanden van 2016 was het mogelijk voor bronhouders en leveranciers om proef te draaien met het automatisch berichtenverkeer. Automatisch berichtenverkeer stelt een bronhouder in staat om een drietal processen uit te voeren zonder tussenkomst van een medewerker via het BRAVO portaal. 

NedGraphics en Enable-U werken samen aan pilot Harderwijk

Enable-U heeft samen met NedGraphics en het SVB-BGT de eerste pilot voor automatisch berichtenverkeer BGT succesvol afgerond. Mutaties in de BGT binnen de gemeente Harderwijk worden verwerkt in de GEO software van Nedgraphics. Met behulp van Enable-U 2Secure worden mutaties automatisch en veilig uitgewisseld met het SVB-BGT, welke vervolgens zorgt voor de landelijke verspreiding van de data.

De gemeente Harderwijk met haar leveranciers NedGraphics en Enable-U heeft het proefdraaitraject succesvol doorlopen. De software van NedGraphics is gecertificeerd en de implementatie van de benodigde componenten in de ICT infrastructuur van Harderwijk is succesvol verlopen. Daarbij is ook de toegangs- en beveiligingslaag (firewall) aangepast. Lessons learned die hierbij zijn verzameld zijn door het SVB-BGT gepubliceerd om andere bronhouders en leveranciers mee van dienst te zijn.

Meer weten over de pilot?

Lees verder op BGTweb of neem contact met ons op via 020 716 38 66.