+31 (0)20 716 3866 +31 (0)85 888 11 33 info@enable-u.com
Waterschap Limburg

Waterschap Limburg schakelt Enable-U in voor optimalisatie vergunningsproces

waterschaplimburg_pmro-2

Het nieuwe Waterschap Limburg kiest voor Enable-U

Enable-U, integratiespecialist voor de Nederlandse overheid, gaat aan de slag voor het nieuwe Waterschap Limburg (WsL) om de digitale dienstverlening te optimaliseren. De Limburgse waterschappen ‘Peel en Maasvallei’ en ‘Roer en Overmaas’ worden per 1 januari 2017 samen Waterschap Limburg. De processen en applicaties van beide waterschappen worden in aanloop naar de fusie geïntegreerd, zodat het nieuwe waterschap de hele provincie kan bedienen. Enable-U 2Orchestrate, de Enterprise Service Bus (ESB) van Enable-U, gaat hierin een cruciale rol spelen. Zo gaat WsL met hulp van Enable-U bijvoorbeeld zorgen voor geautomatiseerde  informatiestromen tussen het het OmgevingsLoket Online (OLO), het zaaksysteem en het proces Vergunningen.

De integratie van zaaksystemen met landelijke voorzieningen zoals OLO heeft Enable-U al bij vele overheden geïmplementeerd. Door deze ervaring kan de koppeling bij Waterschap Limburg snel in productie worden gebracht. De flexibiliteit van de ESB stelt WsL bovendien in staat om nieuwe koppelingen naar (andere) landelijke voorzieningen en basisregistraties te realiseren.

Frank Arts, oprichter en directeur van Enable-U:

“Of het nu gaat om waterschappen of gemeenten of landelijke overheden, de burger moet centraal worden gesteld in de digitale dienstverlening. Of burgers de e-dienstverlening als positief ervaren is vaak afhankelijk van hoe soepel digitale informatie stroomt tussen diverse applicaties. Veel applicatieleveranciers leveren koppelvlakken om dit te bevorderen, maar helaas passen die nooit precies op elkaar. Met behulp van de standaardcomponenten en ESB van Enable-U kan Waterschap Limburg de integratie tussen applicaties op beheersbare wijze realiseren. Dit biedt hen een grote mate aan flexibiliteit in het bieden van vernieuwde diensten.”

Neem contact op met onze accountmanagers om OLO via Digikoppeling vandaag nog te regelen. Dit kan per e-mail of bel 020-716 38 66.