+31 (0)20 716 3866 +31 (0)85 888 11 33 info@enable-u.com
Zorgsector

Patiënten lopen gevaar doordat computersystemen niet communiceren

Met veilige, goed gemanagede connecties tussen zorgpartijen kan Enable U deze problemen oplossen. Enable U is EPD (Elektronisch Patiënten Dossier)-neutraal en durft het als enige in Nederland aan om de verantwoordelijkheid te nemen voor zowel de realisatie als het beheer van blijvend werkende, veilige connecties over de grenzen van zorg organisaties heen. Juist in real-time berichtenuitwisseling tussen verschillende partijen in de zorgketen valt grote winst te behalen, zowel qua efficiëntie als zorgkwaliteit.

 

Frank Arts, CEO Enable U:
“Vrijwel alle ziekenhuizen, huisartsen, apotheken, wijkverpleging en overige zorginstellingen zijn inmiddels overgestapt op digitale systemen waarin ze informatie over patiënten opslaan. Het probleem is dat die systemen onderling vaak niet met elkaar ‘praten’, terwijl informatie over een patiënt wél naar een andere zorginstelling toe moet. Hierdoor mist informatie, raakt informatie verouderd of ontbreekt het totaaloverzicht.”
(Artikelen van de NOS hierover staan hier en hier)

De bepalende softwarebedrijven in de zorg richten zich vooral op ‘alles-in-1-oplossingen’ met een centrale rol voor het EPD (Elektronisch Patiënten Dossier). Maar EPD’s van verschillende leveranciers bij verschillende organisaties begrijpen elkaars taal niet en berichtuitwisseling tussen zorgpartijen gaat vaak nog via printen, faxen en handgeschreven briefjes. Hiermee ontstaan -naast dat het inefficiënt is om gevoelige gegevens handmatig over te typen- enorme privacy-problemen. Bovendien worden door de handmatige invoering van gegevens fouten gemaakt en gaat belangrijke informatie verloren. Gevolgen: verkeerde doseringen, onnodige behandelingen en andere medische fouten; artsen weten bijvoorbeeld niet dat patiënten hartkwalen of allergieën hebben.

Enable U is al enige jaren dé integratiespecialist voor veel commerciële en publieke organisaties. Doordat zij hun kennis en technologie nu volledig ‘as a service’ aanbieden, wordt het steeds eenvoudiger om allerlei waardeketens te voorzien van veilige verbindingen. Met name in de zorgsector kan dit heel erg veel waarde toevoegen, het leven van patiënten verbeteren en het samenwerken tussen zorgleveranciers verbeteren.

Het wordt tijd dat de zorgsector meegaat in de mogelijkheden van vandaag: Enable U 2Connect!

 

Wilt u verder praten over ICT behoeften in de zorg? Bel dan met Frank Arts.

T: +31 (0)20 716 3866
E: info@enable-u.nl