+31 (0)20 716 3866 +31 (0)85 888 11 33 info@enable-u.com

Enable U 2Identify

Enable U 2Identify bevat alle modules die u als (semi-) overheidsinstelling nodig heeft om te voldoen aan hogere niveaus van authenticatie.

Met de authenticatiemodules 2Identify vereenvoudigt, beveiligt en structureert u uw toegang tot digitale dienstverlening. En krijgt u grip op digitale communicatie -en informatiestromen

Authenticatiediensten inzetten als generieke component in de ICT architectuur? Dat kan!

De diverse modules om authenticatie te regelen kunt u afnemen As a Service, of als een aparte module op de Enable U API Gateway 2Secure.

Maar één aansluiting per authenticatiemechanisme nodig die generiek te gebruiken is voor meerdere diensten

Minder tijdsverlies en minder kosten voor audits

Zekerheid over online identiteiten

De Enable U | Authenticatiemodules

eidas-label

eIDAS:

eIDAS is een Europese verordening met als doel het vertrouwen in digitale
transacties voor de interne Europese markt te vergroten. Europese lidstaten hebben afgesproken dat zij dezelfde begrippen, afspraken en infrastructuur gebruiken wanneer het gaat om toegang tot online dienstverlening. Sinds september 2018 moeten Europese burgers en bedrijven bij alle Nederlandse organisaties in de publieke sector kunnen inloggen met hun eigen nationale inlogmiddel.

DIGID

DigiD:

DigiD staat voor Digitale identiteit. Met DigiD kunnen burgers inloggen op websites van de overheid en in de zorg. Zo weten organisaties wie er inlogt. Met de Enable U |  DigiD-integratiemodule kunt u ‘ inloggen via de app’ aanbieden op uw diensten. De integratiemodule is beschikbaar As a Service.

eherkenning_small

eHerkenning:

is een gestandaardiseerd inlogsysteem, waarmee ondernemers en bedrijven
diensten veilig online toegankelijk maken voor andere organisaties. Organisaties kunnen zaken doen met de overheid door in te loggen op sites van de overheid middels eHerkenning.

idensys

Idensys:

is de Nederlandse invulling van de eIDAS verordening, maar ook eHerkenning wordt
op de eIDAS verordening aangepast.

idin_small

Idin:

is een Nederlands online identificatiemiddel. De iD staat voor iDentificeren en IN staat voor INloggen. Het werd in 2016 geïntroduceerd door Betaalvereniging Nederland en is samen met de banken ontwikkeld.

Particulieren kunnen zich met behulp van iDIN identificeren bij een bedrijf zoals een webshop. Alle klanten van de bank die al volledig door de bank zijn geïdentificeerd kunnen al gebruik maken van iDIN. Dit zijn bijna alle Nederlanders.

qiy

Qiy:

Via deEnable U 4Qiy oplossing worden organisaties aangesloten op het Qiy Trust Framework.
Door deze koppeling is de zorginstelling of (semi-)overheidsorganisatie in staat om de verbinding met de patiënt of burger te maken en op goedkeuring van de burger zijn of haar (privacy) gegevens uit te wisselen met derden. Het doel is haar gebruikers controle over hun gegevens te bieden. Een dergelijke ‘doelbinding’ wordt geborgd in de Qiy Trust Principes: de bindende principes voor het delen van data binnen het Qiy Trust Framework.

Ik wil graag meer weten over de volgende authenticatiemodules.