Oplossing

Enable U 2Secure

Veilig en gecontroleerd toegang tot data en functionaliteit.

API GATEWAY

U wilt gegevens en applicaties kunnen samenbrengen, verbinden én beveiligen.

Uw organisatie wil digitaal toegang bieden tot data uit basisadministraties en backoffice applicaties. En u wilt voor de dienstverlening aan uw klanten ook gebruik kunnen maken van wat anderen te bieden hebben via API’s. Deze ontsluitingen en aansluitingen van API’s moeten goed beveiligd zijn en over de gehele levenscyclus goed beheerd worden.

Download datasheet
Enable U 2Secure

De voordelen van API's

Samenwerking

Het maakt een betere samenwerking of transparantie mogelijk.

Efficiency

Het verbetert interne processen en operationele efficiëntie.

Customer Experience

API's ondersteunen bij het maken van een zeer gedetailleerd klantprofiel.

Right Deal

Een API kan helpen bij het vinden van de juiste deal. Zo kun je de consument altijd de beste deal bieden.

Retentie

Een API kan ervoor zorgen dat klanten juist langer blijven of sneller weer terugkeren naar je website.

Vereenvoudiging

Het invullen van ontbrekende contactinformatie of het controleren van gegevens vereenvoudigt dankzij het gebruik van API’s.

Enable U 2Secure stelt u in staat om API’s integraal te beveiligen en te beheren.

De API Gateway is essentieel binnen de API Managementstrategie: in plaats van het programmeren van alle mogelijke af te dwingen regels in de API’s zelf, breng je die regels generiek aan op de gateway en pas je deze toe voor toegang tot alle API’s waarvan het aangrijppunt gedelegeerd is naar de Gateway.

Met Enable U 2Secure beveiligt u de informatiestromen van en naar externe applicaties en integreert deze in uw bedrijfsprocessen. Andersom biedt Enable U 2Secure ook een veilige externe toegang tot de services in uw eigen applicatielandschap. Al het berichtenverkeer wordt gemonitord en ge-audit. Zo wordt het berichtenverkeer tussen zowel interne systemen als externe partijen (bijvoorbeeld Landelijke Voorzieningen) optimaal beveiligd.

Enable U 2Secure

Benefits

Enable U 2Secure biedt gecontroleerde beveiliging

U definieert policies (toegangsregels) eenvoudig op één plaats én dwingt ze daar ook af. Alle API’s worden op identieke wijze geïmplementeerd en gedocumenteerd. Veel voorkomende programmeerfouten en beveiligingsproblemen worden voorkomen. U hebt volledige controle.

Enable U 2Secure plaveit de weg naar een Cloud Strategie

Organisaties kunnen veilig digitale initiatieven ontplooien vanuit elke omgeving (on-premise, cloud en hybride), met moderne apps of SaaS-applicaties. U bent vrij om applicaties lokaal of in de Cloud te plaatsen en kunt alles combineren zonder in te boeten op beveiliging.

Veilige en gecontroleerde toegang

Dankzij integratie met uw standaard security oplossingen hebben verschillende niveaus van ontwikkelaars en gebruikers veilige en gecontroleerde toegang tot data en functionaliteit.

Technische standaarden

Integrale mogelijkheden

Enable U 2Secure beveiligt API’s mogelijk met centrale toegangscontrole. De gateway integreert met de meeste IAM-systemen en ondersteunt OAuth / OpenID Connect, FIDO, PCI-DSS, FHIR en PSD2. Buiten deze technische standaarden worden ook praktische invullingen daarvan zoals DigID, eHerkenning, eID, enz eenvoudig ondersteund. Enable U 2Secure biedt brede dekking voor uw diverse infrastructuur en stelt u in staat om naadloos beveiligingsstandaarden en -oplossingen tussen ‘API-Consumers’ en ‘-Providers’ te overbruggen.

Bedrijfsprocessen

Transformatie en orkestratie

Enable U 2Secure biedt via XSLT-mogelijkheden tot transformatie van berichten en kan uiteraard aansluitingen verzorgen op alle mogelijke ‘end points’. In combinatie met Enable U 2Orchestrate’ [LINK] kunt u bedrijfsprocessen helemaal ideaal over verschillende applicaties heen orkestreren, proces flow logica eenvoudig en herbruikbaar inbouwen en alle mogelijke berichttransformaties verrichten.

Enable U 2Secure

Add-ons

Enable U 2Secure Identify Modules

Met de identificatiemodule vereenvoudigt, beveiligt en structureert u uw toegang tot digitale dienstverlening. En krijgt u grip op digitale communicatie -en informatiestromen.

Enable U 2Secure Digikoppeling

Digikoppeling is de standaard voor veilige digitale informatie-uitwisseling tussen overheidsorganen. Enable U is al jaren markleider op het gebied van implementaties van ‘Digikoppelingen’. We helpen zowel bij de ontsluiting van van Landelijke Voorzieningen, als bij het aansluiten daarop door lokale overheden.

Enable U 2Secure. Optimale beveiliging.

Het is nu meer dan ooit van cruciaal belang om uw informatiestromen op een integrale manier te regelen. U wilt uw data -nu én in de toekomst- veilig en beheersbaar houden.

 

Enable U 2 Secure

In de API Gateway Datasheet zetten we de opties en voordelen verder uiteen.

Enable U 2Secure

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.