+31 (0)20 716 3866 +31 (0)85 888 11 33 info@enable-u.com

Enable-U Digikoppeling

De favoriete Digikoppeling van Nederland

Met de Enable U Digikoppeling kunnen overheidsorganisaties veilig met elkaar communiceren. U wordt in staat gesteld om aan te sluiten op het Omgevings Loket Online (OLO), de landelijke voorziening WOZ, MijnOverheid.nl (Lopende Zaken en Berichtenbox), BAG, Digimelding, Digilevering, Berichtenbox antwoord voor bedrijven, Digipoort en eFactureren. De Enable U oplossing wordt inmiddels gebruikt bij vele tientallen gemeenten, bij provincies, waterschappen, ministeries en bij het Ministerie van IenM voor het Omgevingsloket Online.

De uitdaging

Overheidsorganisaties moeten onderling steeds meer informatie uitwisselen.
Basisregistraties worden gemeenschappelijk en alle overheden moeten hierop aansluiten. In de nabije toekomst worden steeds meer landelijke voorzieningen binnen de overheid aangeboden via de “Digikoppeling” standaard. De implementatie kan echter complex zijn en vereist een geavanceerde oplossing.

Enable-U | Digikoppeling

De oplossing

De Enable U Digikoppeling, in combinatie met Enable U’s bewezen implementatiemethodiek, helpt overheidsorganisaties snel, effectief en tegen lage kosten aan te sluiten op de Landelijke Voorzieningen volgens de Digikoppeling standaarden.

De Enable U Digikoppeling ondersteunt gegarandeerd alle huidige (WUS en ebMS) en toekomstige (WSRM) koppelvlakstandaarden voor Digikoppeling. Het is bovendien een volledig door Drummond gecertificeerde oplossing. Daarmee geeft het de hoogste graad van beveiliging en betrouwbaarheid voor berichtenverkeer via internet.

Kenmerken van de Enable U Digikoppeling

  • Eenvoudige softwaremodule die binnen de ICT architectuur van de organisatie wordt geïnstalleerd.
  • Voorafgaand aan de installatie wordt een uitgebreide checklist overhandigd om de benodigde voorbereidingen te treffen.
  • In 2-3 dagen volledig functionerend te implementeren, testen en in productie te brengen.
  • Uitleg bij oplevering over de configuratie, beheer en monitoren.
  • Beschikking over heldere documentatie voor gebruik en beheer.
  • Mogelijkheid tot zelf uitbreiden van het aantal koppelingen.
  • Inzet als generieke Digikoppeling oplossing in de ICT architectuur.
  • Variabel prijsmodel: instaptarief voor een koppeling naar twee landelijke voorzieningen.
  • Tegen meerprijs kan voor een uitbreiding per koppeling of een eenmalige uitbreiding met 10 koppelingen worden gekozen.
  • Andere producten zoals Enable U Digimelding en Enable U 2Orchestrate sluiten volledig aan op de Enable U Digikoppeling.

Prijsmodel

Aangezien de aanschaf en implementatie vaak ten laste komt van een intern project biedt Enable U een instapprijs waarmee gestart kan worden. De standaardlicentie biedt een koppeling naar twee landelijke voorzieningen. Daarna kan tegen een beperkte meerprijs het aantal koppelingen één voor één worden uitgebreid of kan in één keer een licentie voor 10 koppelingen worden aangeschaft. De Enable U Digikoppeling Extended variant voorziet bovendien in een zeer uitgebreide integratielaag (ESB Light) waarmee berichtenverkeer intern georkestreerd, getransformeerd (bijvoorbeeld van/naar een valide StUF-bericht) en geautomatiseerd kan worden.