OpenTunnel

OpenTunnel is een enterprise service bus oplossing met faciliteiten specifiek voor de Nederlandse overheid.

Meer dan 160 Nederlandse gemeenten en andere overheidsorganisaties vertrouwen dagelijks op OpenTunnel. De specifieke faciliteiten komen tot uiting in ondersteuning voor DigiLink, ondersteuning voor de StUF-standaard en ondersteuning voor recente API-ontwikkelingen.

OpenTunnel kan gebruikt worden als pure DigiKoppeling adapter of als servicebus inclusief DigiKoppeling. Aan OpenTunnel kunnen allerlei diensten gekoppeld worden, zoals een business warehouse, datawarehouse, DMS, datadistributiesysteem of een andere messaging/service bus oplossing. OpenTunnel kan meerdere organisaties tegelijk bedienen (multi-tenant) en is uiterst schaalbaar en daardoor geschikt voor SaaS-oplossingen en partnerships. OpenTunnel is momenteel DE dienstbus voor de Nederlandse overheid.

BETROUWBARE MESSAGAGING EN DIGIKOPPELING

DigiKoppeling (voorheen de Rijksdienstbus) is de ‘postbode’ voor de overheid. DigiKoppeling bestaat uit een set standaarden voor elektronisch berichtenverkeer tussen overheidsorganisaties. Door deze eGovernment-standaarden over te nemen, kunt u digitale berichten uitwisselen met collega-overheidsorganisaties.

Landelijke Voorzieningen gebruiken DigiKoppeling om gegevens uit te wisselen met gemeenten en samenwerkingsverbanden. Naast DigiKoppeling op basis van ebMS 2.0 ondersteunt OpenTunnel ook andere vormen van Reliable Messaging zoals AS2, AS4 en AMQP Messaging.

Elke dienst kan een betrouwbare levering bieden via een retry-mechanisme en inzicht in de monitorfunctie.

OpenTunnel verbindt uw interne systemen met basisregistraties en landelijke faciliteiten zoals:

  1. OmgevingsLoket Online (OLO)
  2. Landelijke voorziening WOZ
  3. Nieuw HandelsRegister (NHR)
  4. Gba-V
  5. LV-ZAK
  6. Digilevering

OpenTunnel is het enige product dat op integrale wijze de Digikoppeling standaard volledig ondersteunt. Alles is geintegreerd in één ESB!

Afspraak

Hoe kunnen we u Enablen? Plan direct een afspraak in!