Enable-U 2DEPLOYAutomatische deployment van software

TIBCO Business Works© en TIBCO Active Matrix Dienst Grid © bieden organisaties met een ESB een platform dat alle aspecten van SOA-architectuur aanpakt. Beide producten vertrouwen op de juiste configuratie om complexe functionaliteit te leveren op de meest flexibele manier. Sterke change control en implementatie processen zijn nodig om de configuratie te beheren en te zorgen voor een soepele implementatie en migratie van de diensten door middel van hun levenscyclus.

Geen van deze services werkt geïsoleerd. Zij zijn afhankelijk van messaging-infrastructuur, databases en bestanden en mappen. Niet alleen eist de omgeving dat het volledig is en dat alle afhankelijkheden zijn opgevangen, maar ook dat het synchroon blijft werken na veranderingen in services. Voor het inzetten van alle aspecten van een SOA-applicatie, van service messaging-infrastructuur en databases naar platte bestanden, is een overvloed aan vaardigheden nodig. Deze vaardigheden worden meestal verzorgd door een aantal individuen, omdat men zelden in alle gebieden tegelijk gespecialiseerd is. Handmatig beheer van de verschillende afhankelijkheden draagt ​​bij aan de complexiteit en vertraagt ​​implementaties. Hierdoor is het voorzien van een nieuwe omgeving vaak tijdrovend en doorspekt met fouten.

Ongeacht hoe agile het ontwikkelingsproces is, hoe zeer bekwaam ontwikkelaars zijn en hoe gemakkelijk het  TIBCO platform te gebruiken is, deployment kan het gehele ontwikkelingscyclus vertragen.

De oplossing

De Enable-U 2Deploy is het logische resultaat van vele jaren ervaring op TIBCO © projecten, werkend in verschillende stadia van service lifecycle; van concept en ontwerp tot bouwen, testen en productie. Het biedt volledige controle over elk aspect van TIBCO © omgeving en een werkelijk geïntegreerde inzet van TIBCO © services en hun verschillende afhankelijkheden.

Het biedt ook een enkele set van commando’s om productspecifieke details te abstraheren en daarmee biedt het een consistente manier om alle project artefacten te beheren. Enable-U 2Deploy implementaties zijn volledig geautomatiseerd en hebben geen hulp van een operator nodig. Ze passen perfect in het integratieproces. Enable-U 2Deploy maakt continue integratie een realiteit, zelfs voor zeer complexe integratie- / SOA-projecten.

Enable-U 2Deploy vermindert drastisch implementatietijd van dagen tot minuten. De input van operaters is beperkt tot een minimum waardoor u de kans op fouten verkleint en het implementatieproces stabieler, efficiënter en herhaalbaar maakt.

Enable-U 2Deploy is gebaseerd op toonaangevende SOA Governance product TIBCO Lifecycle Governance Framework © of HP SOA Systinet. Een reeks van nieuwe artefacten in het datamodel bieden complete oplossing voor TIBCO © configuratiegegevens. De werkelijke implementaties worden aangedreven op Release Butler © die volledig is geïntegreerd met HP SOA Systinet en TIBCO Lifecycle Governance Framework ©.

De volgende video toont Enable-U 2Deploy in actie.

Overzicht

 • Volledig geautomatiseerde implementatie van TIBCO © diensten en hun afhankelijkheden
 • Volledige configuratie beheer van alle aspecten van TIBCO © omgeving, van fysieke servers naar archiefbestanden dienst
 • Versiebeheer van configuratie-items
 • Geen limiet op het aantal omgevingen ondersteund
 • Toegangscontrole tot configuratie-items en hun waarden
 • Consistente interface voor alle producten
 • Beheert endpoint veranderingen efficiënt (creëren / update)
 • Meerdere configuraties (bijvoorbeeld voor verschillende omgevingen) kunnen naast elkaar tegelijkertijd
 • Out-of-the-box ondersteuning voor pre- en post-implementatietaken.
 • Afhankelijkheid hanteren zoals: het uitvoeren DB wijzigingen maken EMS wachtrijen controleren of een bestand bestaat en vele anderen.
 • Een krachtige tolk die ons toelaat om operaties uit te voeren, bijvoorbeeld in te zetten, op vrijlating subsets.
 • Gemakkelijk aan te passen door middel van Ant taken
 • Differentiatie tussen Enable-U 2Deploy en bestaande TIBCO © gereedschappen

 

Deze oplossing is onderdeel van de Enable-U 2Integrate Suite

Enable-U 2integrate