Enable-U 2DISCOVERBetere governance door automation

In organisaties gedreven door software is het een uitdaging om grip te krijgen op de complete set van diensten, API’s en de bijbehorende metadata. Deze ondernemingen hebben governance nodig om de levenscycli van hun applicaties te beheren, zonder dat hierbij complexiteit wordt toegevoegd aan de beheersbaarheid van de infrastructuur. Enable-U 2Discover is een innovatieve oplossing die verbeterde governance mogelijk maakt door middel van geautomatiseerde discovery van diensten en API’s.

Lifecycle Governance

We weten dat de implementatie van governance een lastige klus kan zijn in een organisatie. Vooral wanneer bestaande oplossingen veel handmatige input vereisen en het onderhouden hiervan veel tijd in beslag neemt. Door tijdsdruk op IT-projecten wordt governance vaak vergeten of een lagere prioriteit gegeven, wat resulteert in een lage inconsistent platform. Als uw platform niet in orde is, zullen  ontwikkelaars via hun eigen routes de informatie krijgen die zij wensen. Deze routes leiden maar naar een plek: een mislukt governance-project, een verhoogd risico van non-compliance en minder grip op uw informatiestromen.

Om te voorkomen dat het uit de hand loopt hebben grote ondernemingen een platform nodig dat hun gebruikers in staat stelt om:

  • snel voor hen relevante informatie te vinden, en
  • gemakkelijk die informatie te delen met andere gebruikers.

Lifecycle Governance is een krachtige functionaliteit die ervoor zorgt dat aan alle noodzakelijke eisen en kwaliteitsnormen is voldaan voor al uw services.

Hoe het werkt

Met geautomatiseerde service discovery van Enable-U 2Discover wordt alle service informatie – inclusief de fase in de levenscyclus – automatisch vastgelegd uit de werkelijke runtime-omgeving en tot uiting gebracht in het governance-platform. Dit betekent dat ons platform de actuele toestand van alle diensten en API’s vertegenwoordigt, die worden uitgevoerd in de verschillende (DTAP) omgeving. Duplicaten worden gemakkelijk gevolgd en services, waarvan je waarschijnlijk nooit wist dat ze bestonden, worden gevonden. Dit verbetert de inzicht en controle in grote mate zonder dat enige handmatige actie is vereist. Als onderdeel van governance wordt ook  impact management, lifecycle management en compliance toegepast op alle diensten en API’s.

Enable-U |2discover

Enable-U2Discover | Geautomatiseerde levenscyclus bestuur (hoog niveau conceptuele overzicht)

Voordelen

  • Combineer Enable-U 2Discover met Enable-U 2Deploy voor volledig geautomatiseerd beheer van uw services, API’s en bijbehorende metadata.
  • Enable-U 2Discover bevat services in de verschillende (DTAP) omgevingen en lifecycle management platformen.
  • Enable-U 2Discover ondersteunt momenteel HP Systinet en TIBCO Lifecycle Governance Framework.
  • Ondersteunt out of the box run-time integratieplatformen Tibco AMX en BW, SAP Netweaver en IBM Integration Bus en Datapower XI.
  • Enable-U 2Discover is schaalbaar; het raamwerk kan eenvoudig worden aangepast aan elk platform, op voorwaarde dat zij de mogelijkheid hebben om services te lezen.

Deze oplossing is onderdeel van de Enable-U 2Integrate Suite

Enable-U 2integrate