+31 (0)20 716 3866 +31 (0)85 888 11 33 info@enable-u.com

Ook zorginstellingen zullen uiterlijk in mei 2018 moeten voldoen aan de nieuwe en strenge Europese regels voor de bescherming van persoonsgegevens, GPDR.

Dit betekent een omslag in techniek, organistie en procedures binnen uw zorginstelling. Maar naast het louter voldoen aan de nieuwe wet-en-regelgeving biedt een dergelijke omslag vooral kansen: anders omgaan met persoonsgegevens als krachtige impuls voor betere dienstverlening aan patiënten en de zelfbeschikking over gegevens.

Zorginstellingen zouden dan ook niet alleen moeten denken in de vorm van oplossingen voor bedreigingen, maar ook in de vorm van kansen voor de ontwikkeling van nieuwe, innovatieve en meer duurzame dienstverlening. Immers, de Europese Commissie heeft bij de totstandbrenging van de nieuwe regelgeving expliciet aangegeven dat het de bedoeling is om de ontwikkeling van innovatieve diensten die gebruik maken van persoonsgevens, te bevorderen. De nieuwe Europese regels bieden daar dan ook ruimschoots de mogelijkheid toe.

De AVG-Quickscan helpt uw zorgorganisatie dan ook niet alleen de juridische maatregelen in kaart te brengen maar kijkt juist naar de kansen van deze regels.

Nieuwe regels bieden nieuwe kansen.

• Analyseer de gegevensverwerkende processen en ICT van uw zorginstelling.

• Vertaal deze naar kansen voor kostenbesparingen en nieuwe dienstverleningsmodellen.

• Bied duurzame innovatieve dienstverlening aan patiënten.

Ook op weg naar innovatieve, duurzame dienstverlening?
Vraag hier de Enable U Quickscan AVG | GDPR aan!