Risk mitigation.
De 5 meest voorkomende integratie project risico’s en hun mitigatie strategie.

Om zowel data-integratie als systeem-integratie of enterprise application integratie te stroomlijnen binnen uw organisatie is een methodische aanpak noodzakelijk. Verschillende stakeholders hebben immers verschillende perspectieven op een integratieproject. Hiernaast spelen interne en externe factoren een cruciale rol bij de realisatie van een project. Het effect van deze risicofactoren moet worden opgevangen, zodat het project succesvol kan worden uitgevoerd.

 

Risk Management
Om de impact van het type risico te definiëren binnen het integratie project worden gewoonlijk assesments van de verschillende typen risico gedaan: Extern risico, Uitvoerings risico, Technologie risico, Regelgevend risico, Risico van belanghebbenden, etc. Vanuit deze informatie kunnen we niet alleen project risico’s beter identificeren en vermijden, vaak kunnen we ze zelfs oplossen.

De meest voorkomende risico’s binnen integratieprojecten zijn:

 

1. Onvolledig projectontwerp en onvolledige definitie deliverables.

Mitigatie: Het is van groot belang om een integratiespecialist mee te laten kijken om een dergelijk risico te voorkomen. De experts van Enable U helpen u bij het definiëren van het project en steunen hierbij op de ervaring die zij hebben opgedaan bij tientallen andere integratieprojecten. Op deze manier kan het risico efficiënt worden voorkomen.

2. Risico’s in verband met de begroting/ TCO.

Mitigatie: Omdat Connections as a Service als abonnement afgenomen kunnen worden , vervallen veel variabele kosten zoals kosten voor het verbinden van systemen, routeren en vertalen van berichten, of voor de beveiliging van eindpunten. Zelfs het beheer kan volledig worden uitbesteed. Extra kosten voor additionele componenten vervallen, want deze zijn allemaal inbegrepen in de service.

3. Risico’s in verband met de resources binnen de business.

Dit risico ontstaat als het project niet in staat is om de juiste middelen ( bijvoorbeeld ervaren IT staf, financiën, enzovoort) te vinden.

Mitigatie: Met Connections as a Service hoeft u niet langer te investeren in een integratieteam, dat krijgt u er gratis bij. Ook zullen er geen onverwachte additionele kosten zijn, u weet precies waar u voor betaalt en wat u daarvoor terugkrijgt.

4. Risico’s in verband met andere projecten.

Vertraging bij implementeren van een eerder project zorgt ervoor dat dit risico zich in het huidige project voordoet.

Mitigatie: Om dergelijke risico’s te voorkomen is het belangrijk dat u gebruik maakt van één integratieplatform dat de mogelijkheid biedt om verschillende projecten onafhankelijk van elkaar te implementeren.

5. Kwaliteitsrisico.

Security van geconfigureerde integraties en verbindingen.

Mitigatie: Enable U hanteert zeer strenge normen voor de connecties die wij bouwen en aanbieden. Connections as a Service zijn volledig beheerde, vooraf geconfigureerde koppelingen tussen verschillende informatiesystemen, inclusief een hoge mate van bescherming voor de geconfigureerde integraties en verbindingen. U houdt zelf het overzicht en de controle terwijl u de realisatie en het beheer van uw integratie(componenten) in de handen legt van de specialist.

Meer weten over Connections as a Service?

Risk Mitigation

Yes, Enable Me

Afspraak

Hoe kunnen we u Enablen? Plan direct een afspraak in!

  • DD slash MM slash JJJJ
  • We zullen uw gegevens met respect behandelen. Door uw gegevens achter te laten gaat u akkoord met onze Privacy voorwaarden. U kunt uw voorkeuren beheren in de footer van elke nieuwsbrief die u ontvangt, of door contact op te nemen met marketing@enable-u.com.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.