ROC Van Twente grote hal. Tekenmoment.

ROC van Twente kiest voor het beter integreren en ontsluiten van informatiestromen

Jannetien Huijsman
Jannetien Huijsman
27 juni, 2019

Middels een marktconsultatie en een uitgebreide concurrentiegerichte dialoog heeft ROC Twente gekozen om haar applicatielandschap te laten ontvlechten met het Integratieplatform as a Service van Enable U. Het Integratieplatform as a Service stelt het ROC in staat om systemen aan elkaar te koppelen op uniforme wijze, en zo veilig data te delen.

Met een gevarieerd aanbod van ruim 300 opleidingen van niveau 1 tot en met 4, huisvest het ROC van Twente jaarlijks meer dan 22.000 MBO studenten van middelbaar beroepsonderwijs en volwasseneneducatie. De onderwijsinstelling heeft meer dan 2000 medewerkers in de regio’s Almelo, Hengelo en Enschede.

ROC van Twente maakt gebruik van een grote hoeveelheid applicaties op het gebied van studieaanbod, HR, studenteninformatie en backoffice. Door het implementeren van een integratieplatform kan het ROC de juiste informatie op elk moment beschikbaar stellen. Ook kunnen externe cloudsystemen makkelijk geïntegreerd worden.

Kees Neven, CSO van Enable U:

Als integratiespecialist zijn we heel blij met het vertrouwen dat ROC van Twente in ons stelt. We willen er voor zorgen dat de applicaties die lokaal, maar ook steeds meer in de Cloud draaien op een goede, veilige manier worden gekoppeld. Daardoor stellen we ROC Twente in staat om grip te krijgen op deze koppelingen en processen om uiteindelijke de best mogelijke dienstverlening aan te bieden aan studenten en leerkrachten.

 

In de uitvoering van dit project werkt Enable U samen met vaste partner Circle Software. Het Eindhovense softwarehuis is specialist in het digitaliseren van informatie en uw processen middels flexibele software en implementatiebegeleiding. Het gezamenlijke streven om te educatiemarkt te digitaliseren is wat Circle Software en Enable U verbindt.

Appointment

How can we Enable U? Schedule an appointment right now!

  • Datumnotatie:DD slash MM slash JJJJ
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.