Centrale overheid

De afgelopen 5 jaar is er binnen de informatiearchitectuur van Rijksoverheden een enorme onderlinge afhankelijkheid ontstaan tussen informatiesystemen en ketens.

Enable U

Ketensamenwerkingen

Als gevolg van veranderende wet- en regelgeving en actief beleid op dataopslag en -beheer (denk aan de basisregistraties en de hogere informatiebehoefte vanuit zowel burger als organisaties) ontstaan er binnen de Rijksoverheid steeds meer klant-leveranciersrelaties en ketensamenwerkingen.

OVERZICHT

Door gebruik te maken van de technologie en kennis van Enable U bent u als centrale overheid in staat om:

Return on Investment (ROI)

Snelle ROI te behalen omdat veel van de integraties al standaard beschikbaar zijn. U profiteert van de ervaringen bij andere overheidsinstellingen en kunt uw integraties snel en zonder grote investeringen implementeren.

Cloud of Hybride

De brug tussen cloud en on-premise efficiënter te overbruggen. Dankzij de krachtige ondersteuning van hybride omgevingen is het mogelijk om ieder type applicatie te koppelen. Dit zorgt voor enorme efficiency omdat bestaande applicaties niet onder druk vervangen hoeven worden en nieuwe (SaaS) applicaties op vele manieren kunnen integreren met bestaande applicaties.

Maatwerk voor standaard prijs

Dankzij de flexibiliteit van onze oplossingen het maatwerk te krijgen die u wenst. Wilt u één of meerdere koppelingen als dienst zonder de bijbehorende investeringen, dan kan dit. Maakt u liever gebruik van een complete omgeving die u met eigen personeel beheert, dan kan dat ook. Van cloud tot on-premise, u kiest de oplossing die bij ú past.

Complexiteit is de norm

Eén uitgevallen connectie binnen de keten kan tot serieuze problemen leiden en de continuïteit van de (digitale) dienstverlening richting burger en bedrijven bedreigen. Wanneer u hier de gevraagde snelheid van implementatie (time-to-market) door de wetgever bij optelt en het feit dat overheids-ICT-voorzieningen permanent onder een vergrootglas liggen vanuit het Bureau ICT Toetsing (BIT), is het evident dat de Rijksoverheid kampt met zeer complexe uitdagingen.

Overzicht Sectorkennis

Onze sectorspecifieke kennisdocumenten

Whitepaper

Integratie binnen de rijksoverheid Whitepaper

Blog

Sterke schakels zorgen voor een betrouwbare overheidswaardeketen

De transitie en transformatie naar de Cloud

Reguliere SaaS-applicaties zijn slechts deels toe te passen binnen Rijksoverheden. Er is tenslotte maar één RDW en één UWV met zijn specifieke taken. Het verplaatsen van deze specifieke applicaties en infrastructuur naar de Cloud biedt voor rijksoverheden nu vooral een infrastructureel voordeel (het delen van servers etc). Een goede integratie-oplossing biedt de mogelijkheid om een migratie van het applicatielandschap naar de cloud mogelijk te maken met minimale verstoring en impact voor de dienstverlening aan derden.

De doelstelling binnen de rijksoverheid is vanuit de NORA (Nederlandse Overheids Referentie Architectuur) zeer duidelijk. Doe geen dingen dubbel, als iemand het al weet, haal de informatie dan bij die collega op. Om dat uitgangspunt handen en voeten te kunnen geven heeft u als Rijksoverheids-instelling de juiste oplossingen nodig.

Integratie binnen de Rijksoverheid

Laat integratieproblematiek u niet in de weg staan

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.