Sector

Zorg

Zorginstellingen moeten alle relevatie informatie zo efficiënt mogelijk aan de juiste personen op het juiste moment aanbieden. In de zorg kan het ontbreken of te laat aanleveren van cruciale informatie over een patiënt het verschil maken tussen leven en dood. Van dezelfde instellingen wordt verwacht dat zij, vaak met beperkte budgetten, de juiste zorg leveren op de momenten dat dit nodig is.

Zorginstellingen

Covid 2020

De Covid19 crisis in 2020 en de moeilijke jaren die volgden, hebben pijnlijk duidelijk gemaakt dat er nog veel te verbeteren valt. In extreme situaties, maar ook bij overnames, nieuwe samenwerkingsverbanden tussen instellingen en andere onverwachte gebeurtenissen moeten bedrijfsprocessen snel en eenvoudig kunnen worden aangepast.

Historie, de remmende factor

Informatiesystemen van gezondheidsinstellingen bestaan over het algemeen uit een flink aantal standaard applicaties, apparaat-specifieke software waarmee test- en meetgegevens van patiënten verzameld wordt en veel aanvullende maatwerkoplossingen.

Steeds vaker wordt er gebruik gemaakt van cloud voorzieningen maar vaak gaat alles nog via het eigen netwerk. Om tot een compleet patiëntendossier te komen of om te zorgen dat informatie die van overheidswege verstrekt wordt op de juiste plaatsen terecht komt is er data-uitwisseling tussen al deze verschillende systemen nodig. Dit gebeurt nu nog vaak via specifieke point-to-point connecties, die gemaakt zijn door een rechtstreekse koppeling te leggen tussen twee- of meer systemen.

Nieuwe standaarden, legacy software

Deze manier van werken is niet efficiënt en staat de verandering naar een wendbare en toekomstvaste organisatie in de weg. Het ombouwen van een, in jaren organisch gegroeide, infrastructuur naar een wendbaar landschap bestaat echter uit veel meer dan alleen de selectie en installatie van de juiste gereedschappen en hulpmiddelen. 

Soms wordt er al gewerkt met standaard berichten en koppelingen maar door de veelvoud aan systemen resulteert dit in veel gevallen in een complexe, moeilijk te onderhouden en onveilige wirwar van koppelingen en integraties. Een nieuwe en veelbelovende standaard is FHIR (Fast Healthcare Interoperability Resources). 

De FHIR standaard wordt nog niet door alle medische toepassingen ondersteund en er zijn ook koppelingen nodig met back-office systemen, niet-medische applicaties en overheidsapplicaties en voorzieningen.

Integratieplatform

Met de Enable U Integratieoplossingen kunt u als zorginstelling

Alle applicaties, dus niet alleen díe applicaties die FHIR ondersteunen, kunnen door ons op elkaar aangesloten worden.

Op deze manier wordt het voor gezondheidsinstellingen mogelijk om alle benodigde informatie (zoals patiënten informatie) die nodig zijn voor bijvoorbeeld aansluiting op EPD beschikbaar te hebben, óók als de achterliggende systemen de nieuwste standaarden nog niet ondersteunen.

Contact

Hoe kunnen we U Enablen?

Neem direct contact op!

"*" geeft vereiste velden aan

Met het verzenden van het formulier ga ik akkoord met het inzamelen van mijn naam, emailadres en eventueel telefoonnummer conform het Privacybeleid van Enable U.
Hidden
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.