TYK API GATEWAY

Krachtige lichtgewicht
API Gateway

Sommige van de meest opwindende innovaties zouden niet mogelijk zijn zonder API’s. Ze stellen u in staat uw diensten en data aan te bieden aan de buitenwereld en het optimale uit uw (legacy) applicaties te halen.

Bent u op zoek naar manieren om uw API’s beschikbaar te stellen aan een zo breed mogelijk publiek? Met de Tyk Open Source API gateway kunt u bijna elke API op een schaalbare en veilige manier toegankelijk maken voor de buitenwereld. De krachtige, lichtgewicht API-gateway doet het moeilijke werk, zodat u zich kunt richten op uw innoveren van uw diensten.

De API-gateway van Tyk is mogelijk de lichtste, best presterende en meest uitgebreide open source-oplossing die momenteel beschikbaar is. De enige afhankelijkheid is een kleine Redis-server (container) die als database en message broker fungeert.

Tyk API Gateway

Open source API-gateway

De Tyk open source API Gateway wordt gebruikt door enkele van 's werelds grootste organisaties, van financiële instellingen tot overheden. Omdat Tyk ontwikkeld is volgens de open-source filosofie zijn er geen kosten verbonden aan het gebruik van de software. Alle functies van de API gateway zijn via een API of via de commandline te configureren.

Naast de open source variant is er ook een licentie model mogelijk. U krijgt hiermee toegang tot een uitgebreid management dashboard en een API Developer portal.

Open source niet open core

De Tyk Open Source API Gateway wordt gebruikt door zowel community -gebruikers als grote bedrijven en organisaties. De Tyk API gateway wordt standaard geleverd met alle API configuratie functionaliteiten die worden onderhouden door Tyk. Omdat alle sourcecode beschikbaar is weet u wel precies wat er met uw data gebeurt.

Echt cloud-native

Tyk is ontwikkeld vanuit de nieuwste API technologie en vanuit de filosofie dat API’s in de eerste plaats stabiel, schaalbaar en betrouwbaar moeten zijn. De Tyk-stack kan zowel vanuit de cloud als on-premises worden afgenomen. Bij de ontwikkeling zijn de principes en patronen gevolgd die gelden voor automatisch op en af schalen door gebruik te maken van container technologie. Daarnaast worden microservices volledig ondersteund. Tyk doet wat de community predikt.

“We zetten de Tyk API Gateway in als zeer succesvolle Enable U Cloud Connector bij onze opdrachtgevers om de beveiligde verbinding naar het Enable U Connection as a Service platform te realiseren. Tyk biedt hiervoor zeer uitgebreide functionaliteiten, is zeer robuust en kan vanuit onze managed services afdeling op afstand goed onderhouden en beheerd worden”

“We gebruiken de Tyk API Gateway omdat deze gateway niet alleen weinig investering behoeft, maar vooral omdat Tyk heel veel functionaliteit biedt en daarnaast met vrij weinig IT resources toe kan. Daarom is Tyk een geweldige oplossing op plaatsen waar om budgettaire redenen misschien geen additionele hardware aangeschaft kan worden om API’s te beheren en er toch behoefte is aan een krachtige API beheer oplossing”

Jascha Gregorowitsch, CTO bij Enable U.

 

 

Aanvullende informatie over de tyk API gateway vind u hier.

Afspraak

Hoe kunnen we u Enablen? Plan direct een afspraak in!

  • Datumnotatie:DD slash MM slash JJJJ