+31 (0)20 716 3866 +31 (0)85 888 11 33 info@enable-u.com

De zorgsector ligt onder een vergrootglas. Wachtlijsten houden de gemoederen bezig,  de voordelen of de risico’s van het Elektronisch Patiëntendossier én eHealth. Ook het beheersbaar houden van de kosten en de werkdruk is in het nieuws.

Tussen al deze onderwerpen raakt de rol van de consument vaak ondergesneeuwd.  Wat vinden zij eigenlijk van de kwaliteit van de zorg, de efficiëntie en het gebruik van technologie? Iederéén in Nederland heeft te maken met zorg, of het nu gaat om een bezoekje aan de huisarts, een zorgverzekering afsluiten of je ouders opzoeken in een verzorgingshuis. Voor allerlei gebeurtenissen wisselen patiënt en aanbieder continu informatie uit.

Om zorgorganisaties te helpen richting te geven aan hun digitale strategie en heldere prioriteiten te stellen, deden wij onderzoek naar wat de patiënt of cliënt nu eigenlijk verwacht. Wat vinden zij belangrijk in de communicatie? Wat verwachten ze op het gebied van digitale dienstverlening? In welke situatie en via welk kanaal hebben zij het liefst contact met een zorgprofessional? En in hoeverre hebben zij het gevoel dat zij zelf regie hebben over hun zorggegevens?

In ons onderzoeksrapport “De zorgsector door de bril van de patiënt” vind je het antwoord op die vragen en laten we zien waar kansen liggen om de zorg aan te sluiten op de behoefte van de patiënt.

De zorgsector door de bril van de patiënt.

Download hier ons onderzoeksrapport.

ONDERZOEKSRAPPORT

Dé integratiespecialist. Ook voor de Zorg.